De films SOOF 2, ONZE JONGENS en MEES KEES LANGS DE LIJN zijn de drie best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van het afgelopen jaar en maken daarmee kans op het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. Het publiek kan tot maandag 25 september middernacht stemmen op zijn favoriet via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl en maakt hiermee kans op een jaar lang gratis naar de bioscoop.
De winnaar van het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek wordt op vrijdag 29 september, voorafgaand aan het L’OR Gouden Kalveren Gala, bekendgemaakt in RTL Boulevard. Naast de onderscheiding van het publiek ontvangt de producent van de winnende film een bedrag van €30.000 te besteden aan een nieuwe Nederlandse filmproductie. Deze prijs wordt voor het derde jaar op rij beschikbaar gesteld door Stichting Abraham Tuschinski Fonds.

De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 tot en met vrijdag 29 september. Het L’OR Gouden Kalveren Gala is op vrijdag 29 september vanaf 19:30 uur live te volgen via filmfestival.nl.

www.goudenkalfvanhetpubliek.nl | #NFF2017