Dikkertje Dap, Huisvrouwen bestaan niet en Bankier van het verzet zijn de drie Nederlandse films die het afgelopen jaar de meeste bioscoopbezoekers trokken en meedingen naar het felbegeerdeAbraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. De hele septembermaand kan gestemd worden op de top drie van best bezochte Nederlandse bioscoopfilms. Iedereen kan via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl zijn stem uitbrengen op zijn favoriete publieksfilm tot 30 september middernacht. Stemmers maken bovendien kans op een jaar lang gratis naar de bioscoop. De winnaar wordt op de slotavond van het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.

De beste bezochte publieksfilms van het afgelopen jaar die kans maken op de Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek verschillen in genre. Dikkertje Dap,geregisseerd door Barbara Bredero met in de hoofdrollen  Liam de Vries, Martijn Fischer en Yannick van de Velde is een familiefilm. Huisvrouwen bestaan nietvan filmmaker Aniëlle Webster is een komedie met acteurs Loes Luca, Jelka van Houten en Eva van de Wijdeven. Bankier van het verzetmet hoofdrolspelers Barry Atsma en Jacob Derwig, is een thriller van regisseur Joram Lürsen.

In de avond van vrijdag 5 oktober, voorafgaand aan de L’OR Gouden Kalveren Gala, maakt RTL Boulevard in een live-uitzending de winnaar bekend van het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. Aan het Gouden Kalf van het Publiek is voor de producent van de winnende film een bedrag gereserveerd van €30.000 dat te besteden is aan de productie van een nieuwe Nederlandse film. Stichting Abraham Tuschinski Fonds stelt voor het vierde jaar de geldprijs ter beschikking om Nederlandse filmproducties te stimuleren.

Het Nederlands Film Festival dat voor een breed publiek films, documentaires, TV-series en interactive aanbiedt, vindt plaats vanaf donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober. Het L’OR Gouden Kalveren Gala is op vrijdagavond 5 oktober live te volgen via filmfestival.nl.

www.goudenkalfvanhetpubliek.nl | #NFF2018