Foto Felix Kalkman

Foto Felix Kalkman

Het Nederlandse publiek heeft gestemd en de Top 3 is bepaald! BLOED, ZWEET & TRANEN, DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET PRATENDE PAARD en MICHIEL DE RUYTER zijn samen nog in de race voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. Vanavond werden de nominaties bekendgemaakt in RTL Boulevard.

Vanaf nu kan iedereen opnieuw zijn stem uitbrengen op de Top 3 via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl. Stemmen kan tot donderdag 1 oktober 23:59 uur!

Kanshebbers voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek hebben in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015 de status van Gouden Film behaald (100.000 betaalde bioscoopbezoekers). De winnaar van het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek wordt bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 2 oktober. Naast de onderscheiding van het publiek ontvangt de producent van de winnende film een bedrag van €30.000 te besteden aan een nieuwe Nederlandse filmproductie. Ook de nummer twee en drie strijden voor de geldprijzen van €20.000 (tweede prijs) en €10.000 (derde prijs) met hetzelfde doeleinde.

Het Gala van de Nederlands Film, met de uitreiking van de Gouden Kalveren, kan op 2 oktober vanaf 19:15 uur live gevolgd worden via filmfestival.nl, en vanaf 20:25 uur live op NPO 3 onder presentatie van Claudia de Breij.